

Over bedwantsbeten
Bedwants beet herkennen & behandelen
Ontdek hier alles over hoe je een bedwants beet herkent en behandelt. Lees hoe je een plaag voorkomt en hoe je zorgt dat deze nare bijtertjes je geen lichamelijke klachten opleveren.
Is een bedwants beet gevaarlijk?
Het is belangrijk om te weten dat bedwantsen niet vanzelf weggaan. Een beet op zich is niet ernstig, vooral wanneer je er niet allergisch voor bent of weinig van merkt. Zoals gezegd is het bij allergie voor insectenbeten wel verstandig om een huisarts te raadplegen.
Heb je een beet te pakken, houd deze en de eventuele omliggende wondjes dan schoon. Doe je dit niet, dan kan dit een plek vormen waar andere bacteriën of virussen je lichaam kunnen binnendringen en tot een ontsteking kunnen leiden. Dit is voornamelijk een risico bij kinderen, ouderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem.
Het gevaar schuilt wat dat betreft voornamelijk in lichamelijke reacties en gevolgen. Het is echter niet zo dat een bedwants na een beet verhuist naar de buren. Ze planten zich voort en kunnen op deze manier voor een plaag zorgen.
Een andere manier waarop ze zich vermenigvuldigen, is het uitstoten van bepaalde geuren en daarmee andere bedwantsen aan te trekken. Iedere bedwants verspreidt een geurstof genaamd feromonen.
De feromonen laten andere bedwantsen weten dat er een veilige plek in de buurt is die voldoet aan hun eisen. Mannetjes trekken met deze geur vrouwtjes aan, wat weer tot vermenigvuldiging leidt en een plaag in de hand werkt.
Breiden de bedwantsen zich uit tot een plaag, dan wordt de geur in deze omgeving steeds viezer. De zoete, weeë geur kan misselijkmakend zijn, waardoor het ondraaglijk wordt om in de ruimte te zijn waar de plaag zich bevindt.
Heb je last van een bedwantsenplaag, neem dan direct contact op voor advies van een professional.