kakkerlakken in huis herkennen en bestrijden
kakkerlakken in huis herkennen en bestrijden

Last van kakkerlakken?

Zo kun je kakkerlakken
verjagen & bestrijden

Kakkerlakken bestrijden is een frustrerende klus wanneer je dit niet op tijd en niet op de juiste manier aanpakt. Dacht je eindelijk van die nare insecten af te zijn, zie je binnen enkele dagen de eerste tekenen van een kakkerlakkenplaag al weer verschijnen.

Wil je kakkerlakken bestrijden, onderzoek dan de te zetten stappen, de grootte van de plaag en ontdek vervolgens de beste bestrijdingsmiddelen.

Hoe herken je of je last
hebt van kakkerlakken?

Er is een aantal kenmerken dat kan aanduiden dat je met kakkerlakken te maken hebt. Het duidelijkste signaal is het waarnemen van een (lopende) kakkerlak, hoewel dit niet snel zal gebeuren. Ze houden niet van licht, waardoor je ze vooral ’s avonds of ’s nachts kunt zien.

Omdat ze zich in de kleinste spleetjes schuilhouden, zijn ze moeilijk te vinden. Je herkent een plaag aan andere signalen, zoals stank. Hoe meer kakkerlakken er zijn, hoe ondraaglijker de lucht wordt. Ze verspreiden feromonen waarmee ze met elkaar communiceren, deze zijn voor mensen niet prettig.

Zie je in je voorraadkast aangevreten fruit of verpakkingen? Dan kan dat het werk zijn van een kakkerlak. Hun extreem sterke kaken gaan vrijwel overal doorheen.

Hun uitwerpselen zien eruit als een klein, korrelig, donkerbruin hoopje van ongeveer 1 mm doorsnede. Vind je hun uitwerpselen, dan ben je meestal vlakbij hun schuilplaats. Dit geldt tevens voor vervellingshuidjes en eipakketjes.

Wil je meer weten over hoe de diverse kakkerlakken eruit zien? Kijk op de pagina over kakkerlakken en ontdek alle wetenswaardigheden over deze insecten, inclusief een beschrijving van hoe je kakkerlakkeneitjes herkent.

Wat kun je doen bij een kakkerlak in huis?
5 belangrijke stappen

Heb je aanwijzingen gevonden die je het vermoeden geven dat je last hebt van kakkerlakken of heb je er één zien lopen? Wacht niet af en onderneem direct actie voordat je echt in grote problemen komt.

Denk allereerst nooit te makkelijk. Heb je een schoon huis, dan wil dit niet automatisch betekenen dat er geen kakkerlakken kunnen komen. Een huis of appartement in de buurt kan een broeinest zijn waardoor ze je woning toch binnenkomen.

Neem de volgende stappen:

Niet om hen de schuld te geven, maar wanneer jij last hebt van kakkerlakken, is de kans groot dat je buren dat ook hebben. Wellicht zonder dat ze het zelf weten. Woon je in een huurwoning, neem dan direct contact op met de beheerder of de woningbouwvereniging.

Zet eigen acties uit door middel van het gebruik van lijmplaten en diatomeeënaarde.

Probeer alle gaten, kieren en naden in je huis zo goed mogelijk af te dichten. Doe dit met harde materialen, ze kunnen zich immers door veel materiaalsoorten heen vreten.

Zorg te allen tijde dat je je woning goed ventileert, zodat de luchtvochtigheid daalt. Laat geen vochtige doeken, sponzen of andere spullen liggen.

Neem contact op met een professional, zodat je zeker weet dat je plaag op de juiste manier wordt verholpen. Alleen zelf actie ondernemen is in de meeste gevallen helaas niet genoeg.

Bestrijd je kakkerlakken niet op de juiste manier, dan wordt het probleem alleen maar groter.

Gebruik geen sprays!

Anti ongedierte sprays bevatten chemicaliën die niet goed zijn voor je eigen gezondheid en die van iedereen in huis (inclusief je huisdieren).

In veel gevallen blijken ze zelfs niet effectief genoeg om de overlast te stoppen.

Wat kun je doen om kakkerlakken te bestrijden?

Onderneem je preventief actie of wacht je totdat de ongediertebestrijder bij je langskomt?

Met deze oplossingen maak je in ieder geval een goede start.

Gebruik je een elektronische unit, dan heb je een eenvoudig en effectief wapen tegen kakkerlakken en veel andere soorten ongedierte, zoals ratten, muizen, zilvervisjes en meer. De unit brengt het elektromagnetische veld in disbalans, waar ongedierte niet tegen kan.

In plaats van ze te doden met de kans dat de karkassen ergens in huis gaan liggen rotten, verjaagt de unit ongedierte succesvol.

Schoon, milieuvriendelijk en nog veel belangrijker: zonder enige chemicaliën die je eigen gezondheid schaden.

Lijmplaten verspreiden een geur die aangenaam is voor kakkerlakken en ze daardoor aantrekt. Door de sterke lijm blijven ze vastplakken aan de plaat. Vergeet niet regelmatig de plaat te verschonen of te vervangen.

Het gebruik van diatomeeënaarde is 100% plantaardig. De stof bevat kleine deeltjes die scherpe randjes bevatten en hiermee schade aanrichten aan de natuurlijke beschermlaag van insecten. De diatomeeënaarde is vocht absorberend waardoor de insecten uiteindelijk uitdrogen. De stofdeeltjes zijn te klein om scherp aan te voelen voor mensen.

LET OP: Diatomeeënaarde is zeer sterk vocht absorberend. Met dit stofachtig materiaal moet je opletten dat het niet in je mond of ogen komt. Door de enorm sterke vochtabsorptie kan het irritatie aan je ogen en in je keel veroorzaken. Draag dus altijd een stofmasker en bril. Voorkom vorming van stof. Gebruik altijd diatomeeënaarde van voedselkwaliteit. Dit is een 100% natuurlijk en niet giftig product.

Raadpleeg bij kakkerlakken altijd een professional

We kunnen het niet vaak genoeg zeggen: een kakkerlakkenplaag kan een hel zijn.

Laat het nooit te ver komen en schakel altijd een professional in bij het waarnemen van een kakkerlak.

Neem contact op en samen lossen we het probleem op.

Onze meest verkochte producten tegen kakkerlakken

PestiNext kakkerlak poeder 100 gram

PestiNext kakkerlakken poeder

9,9714,97

Snel informatie vinden over een soort ongedierte?