Muggen verjagen en bestrijden
Muggen verjagen en bestrijden

Over muggen

Muggen bestrijden en slim verjagen

Muggen zijn niet alleen vervelend, maar ook nog eens gevaarlijk. Muggen zijn een oorzaak van het overbrengen van ziektes en als je eenmaal een muggenplaag hebt, kom je er nog maar lastig vanaf.

Heb je last van muggen of zelfs van een echte plaag, dan kom je hier alleen nog vanaf wanneer je werkt volgens een gestructureerde methode. Hierbij voorkom je dat ze zich in je huis kunnen begeven en dat ze zich om je huis makkelijk kunnen voortplanten.

Ontdek wat het beste werkt tegen muggen, inclusief de allerbeste en 100% natuurlijke spray die je van je muggenprobleem af helpt.

De beste methode voor
het bestrijden van muggen

Er bestaan tal van muggensprays waar chemicaliën in zitten. De muggen gaan er dood van, maar sta je er bij stil wat het met je eigen gezondheid doet wanneer je deze stoffen inademt? Mensen denken dan dat een beetje geen kwaad kan, maar vergeet niet hoeveel en hoe vaak muggen er in de zomer zijn. Spuit je elke dag een beetje antimuggenspray, dan adem je meer in dan je denkt.

Stop met het gebruik van spullen die je gezondheid schaden en ga voor de gezonde en 100% natuurlijke oplossing die minstens zo effectief is. Een Armadilha muggenlamp is de oplossing voor je muggenproblemen en -irritaties.

De Anti Mug Methode

De drie basisbehoeften van muggen zijn vocht, voedsel en temperatuur. Doorloop je de volgende stappen dan krijg je uitleg hoe je precies te werk gaat met het ontnemen van deze drie levensbehoeften van muggen.

Hiermee los je het grootste deel van jouw muggenprobleem op.

De eerste stap om muggen tegen te gaan is het weten wanneer dat de muggen actief zijn of beginnen te worden. Heb je geen idee of het al echt ‘muggentijd’ is, dan kun je dagelijks kijken op muggenradar hoe het ervoor staat met de muggenactiviteit.

De verwachting wordt bepaald aan de hand van factoren als temperatuur, luchtvochtigheid en neerslag.

Zorg dat muggen je huis niet kunnen betreden door het plaatsen van horren. Let er op dat kieren niet groter zijn dan 1,7 millimeter omdat muggen er anders gewoon doorheen kunnen en de hor zinloos is.

Vermijd het gebruik van (huis)parfums of openstaande zeepdispensers, shampooflessen en andere geurende producten. Voorkom dat ruimtes te warm worden, ze gedijen bij warmte. Een goede airco houdt al veel muggen buitenshuis.

Wil je extra maatregelen nemen zodat je in je slaap niet gestoken wordt? Gebruik een klamboe om buiten het bereik van insecten te blijven.

Door de toegang te blokkeren & de temperatuur laag te houden, neem je de basisbehoeften voedsel en temperatuur weg in jouw huis.

Heb je veel last van de muggen rondom je huis of je tuin? Maak de omgeving minder aantrekkelijk voor muggen. Verwijder daarom stilstaand water uit bakken, kannen en dakgoten. Dek kinderzwembadjes in de zomer ’s avonds goed af.

Zit je ’s avonds buiten, draag dan een shirt met lange mouwen en een lange broek om steken te voorkomen. Heb je een glas drinken op tafel staan, dek het af en voorkom dat je een slok neemt met daarin drijvende insecten.

Volg je bovenstaande dan heb je de basisbehoefte van vocht weggenomen in jouw tuin. Hiermee maak je je tuin een stuk onaangenamer voor deze vervelende beesten.

Hoe herken je een muggenbult?

Niet alle muggen zorgen voor dezelfde reacties. Sommige mensen reageren er heftiger op dan anderen, maar wat je zou kunnen waarnemen, zijn de volgende kenmerken:

Een muggensteek laat een witte bult achter met in het midden een rood puntje. Binnen een dag wordt deze bult rood en hard. Er kunnen donkere vlekjes, kleine blaasjes en zwellingen rond de bult ontstaan.

Wat doe je tegen een muggenbeet en muggenbult?

De jeuk verminderen van een muggenbult doe je door er tandpasta op te smeren, te deppen met pure alcohol of de bult nat te maken en er wat grof zout over te strooien. Appelciderazijn, citroensap en limoensap hebben ook een jeukverminderend effect.

Wrijf je de binnenkant van een bananenschil over de bult dan zorgen de suikers die hierop zitten voor verminderde jeuk. 

Een aantal niet zo'n bekende anti-jeuk remedies zijn tijgerbalsen, koezalf en menthol. Mocht geen van de bovenstaande remedies uitkomst bieden, dan kun je altijd nog Azaron halen bij de drogist.

Wat je ook doet, probeer zo min mogelijk te krabben. Hierdoor stroomt er bloed naar de gestoken plek en duurt het herstel alleen maar langer.

Als je nu niet begint met het bestrijden van muggen (alle risico’s)

Heb je overlast van muggen in je huis, tent, boot of caravan? Bedenk dan dat dit gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. Muggen dragen ziekteverwekkers en virussen met zich mee zoals gele koorts, dengue, het West Nile virus, malaria en elefantiasis.

Naast het overbrengen van deze ziektes, kunnen muggenbeten allergische reacties veroorzaken. Bij een steek laat een mug speeksel achter in je huid. Dit zorgt voor de verharde huid en de jeuk die je voelt. De meeste muggenbeten zijn onschuldig en veroorzaken niets meer dan jeuk en irritatie, ze verdwijnen na enkele dagen weer.

Kinderen en mensen met een verzwakt immuunsysteem kunnen daarentegen wel last krijgen van symptomen zoals opgezwollen lymfeklieren, hoofdpijn, zwelling, rode plekken en (Lichte) koorts. Heb je een allergie voor muggenbeten, dan loop je zelfs kans om zware reacties te krijgen zoals blaarvorming, ontsteking of zelfs een astmatische reactie.

Bij een muggenbult die langer last veroorzaakt, bovenstaande symptomen veroorzaakt of die pijn doet in plaats van alleen jeuk veroorzaakt raadpleeg je de huisarts.

Alle producten tegen muggen

Armadilha vliegenlamp

Armadilha muggen-insectenlamp

39,99

Snel informatie vinden over een soort ongedierte?