Grijze_muis_met_kaas
Grijze_muis_met_kaas

Muizen in huis?
Dit werkt het snelst en is veilig

Muizen in huis bestrijden is een frustrerende klus wanneer je dit niet op tijd en niet op de juiste manier aanpakt. Voor je het weet maak je de situatie alleen maar erger en heb je een muizenplaag, en zie er dan nog maar eens vanaf te komen.

Wil je iets doen tegen de muizen in huis? Onderzoek eerst de oorzaak, de grootte van de plaag en ontdek vervolgens de beste (natuurlijke en milieuvriendelijke) bestrijdingsmiddelen.

Wij helpen je stap voor stap.

Last van muizen in huis? Dit is de oorzaak

Veel huishoudens waar een muizenplaag heerst, hebben een aantal opvallende overeenkomsten.

Als mensen dieren in huis nemen, staan ze er niet bij stil dat daar ook risico`s aan zitten. Het risico op een muizenplaag is potentieel aanwezig als je niet weet waar je op moet letten en rekening mee kunt houden.

De overeenkomsten die de huishoudens hebben waar een muizenplaag heerst, zijn:

  1. Dieren in huis;
  2. Soms ook dieren buiten;
  3. Diervoeders stonden open en bloot;
  4. Geen wering geplaatst;
  5. Veel schuil- en nestelplaatsen aanwezig.

Hoe ontstaat een muizenplaag in huis?

Een muizenplaag in huis kan alleen maar ontstaan als er voldoende voedselaanbod is. Is er geen voedsel aanwezig dan kun je wel een paar muizen in huis hebben, maar het kan geen muizenplaag worden. Een muizenpopulatie groeit naarmate er voedsel aanwezig is. Daarom is het wegnemen van voedselaanbod heel erg belangrijk om een muizenplaag in huis te voorkomen.

Een muizenplaag in huis is niet alleen zeer vervelend, maar het is ook nog eens een keer heel ongezond. Muizen zijn dragers en verspreiders van ziekteverwekkende bacteriën en virussen.

Onthoud dat je er niet komt met alleen een muizenval of wat gif. Dat laatste is overigens geen aanrader, je brengt chemicaliën je huis in die ook schadelijk zijn voor jezelf, je gezin en huisdieren. Het kan beter en slimmer. Lees verder en ontdek hoe je eenvoudig muizen verjaagt en voor altijd buiten de deur houdt.

Kunnen muizen in huis schade veroorzaken?

Eén van de gevaren van een muizenplaag is dat ze overal aan knagen en zo schade toebrengen aan je huis of bedrijfsgebouw. Ze kunnen knagen aan meubels en isolatiemateriaal, maar in het ergste geval knagen ze aan elektrische bekabeling. Dit is erg gevaarlijk omdat apparaten hierdoor kapot kunnen gaan en het brand kan veroorzaken door kortsluiting.

Schade door uitval van machines en andere apparatuur kan veel schade veroorzaken. Wist je overigens dat schade veroorzaakt door muizen niet is verzekerd? Des te meer reden om muizen direct aan te pakken voordat het je torenhoge kosten oplevert.

Zijn muizen schadelijk voor je gezondheid?

De huismuis is, zoals de naam al zegt, de meest voorkomende muis in huis. Mocht je denken dat een muis niet zoveel kwaad kan, bedenk dan dat een muis je gezondheid flink kan schaden.

Muizen zijn onhygiënische beesten en kunnen schade toebrengen aan je gezondheid doordat ze ziekteverwekkende bacteriën, virussen en parasieten bij zich dragen. Deze bacteriën, virussen en parasieten worden verspreid via de urine en uitwerpselen van muizen.

Aanraking van muizenkeutels kan infecties veroorzaken. Ook kun je ziek worden door het eten van voeding die door muizen en/of hun uitwerpselen is besmet.

Een muis plast en poept waar hij loopt en kan hiermee ziektes overbrengen zoals salmonella, de ziekte van Weil en het Hantavirus.

Alle drie zijn ziektes waar je behoorlijk veel problemen door kunt ondervinden. Onderschat daarom nooit het gevaar dat muizen met zich meebrengen.

Hoe kun je muizen in huis voorkomen en bestrijden?

Je kunt bezig blijven met muizen verjagen en muizen bestrijden , maar liever wil je het probleem voortaan voorkomen. Doorloop de volgende stappen.

Opruimen en schoonmaken zijn simpele en eenvoudige handelingen die effectief zijn om overlast van muizen te voorkomen. Muizenbeheersing begint met het voorkomen van nestelplaatsen want dat zijn tenslotte de plaatsen waar de voortplanting plaatsvindt.

Muizen communiceren en trekken elkaar aan middels geur van hun urine en uitwerpselen. Het is daarom belangrijk om die geursporen te wissen. Dit doe je door op te ruimen en schoon te maken.

Vergeet niet dat ook hier samenwerking met buren van doorslaggevend belang is wanneer de plaag zich in een groter gebied voordoet dan je eigen terrein. Vraag hen dezelfde handelingen uit te voeren als jijzelf.

Vaak vind je ingangen van muizennesten bij huizen en in bebossingen. Houd beplanting kort en overzichtelijk zodat je kunt zien of er holen gemaakt zijn. Neem de moeite om langere takken van gewassen even omhoog te tillen om goed te kunnen zien wat er gaande is.

Wees bedacht met een klimop tegen je buitenmuur. Dit geeft muizen de kans om op eenvoudige wijze naar boven en naar binnen te komen.

Houd dichte begroeiing van je buitenmuur vandaan en zo kort mogelijk. Voorkom dat ze de kans krijgen zich ongemerkt onder je planten te nestelen, of erger: onder je fundering door te laten kruipen. Maak holen die je ziet in je tuin dicht of sluit ze af.

Muizen zijn alleseters en dus zijn de meeste soorten voedsel aantrekkelijk. Muizen eten ongeveer vijf gram voedsel per dag. Wanneer je ze dit ontneemt, zullen ze wegtrekken en ergens anders een betere plek zoeken waar meer eten te vinden is.

Zorg dat ze niet bij je vuilnis kunnen en gooi vuilniszakken dus direct in een kliko of container. Sluit bakken waar eten in zit voor andere dieren ’s nachts af en laat diervoeders niet open en bloot staan. Strooi geen brood voor vogels en eendjes in de buurt en gooi geen etensresten in je tuin of op straat.

Met het nemen van weringsmaatregelen ontzeg je muizen de toegang tot je pand. Weringsmaatregelen zijn van cruciaal belang bij muizenbeheersing. Deze knaagdiertjes zijn in staat om door zich snel je huis in te knagen.

Moeten muizen heel erg veel moeite doen om bij je binnen te komen en is er niets te halen, dan laten ze jouw huis of appartementencomplex links liggen, en dat is nou precies wat je wilt.

Kijk tijdens de inventarisatie en inspectie die je doet heel goed naar openingen zoals scheuren, doorvoeren en beluchting in de buitenmuur. Let binnen vooral op doorgangen van het ene naar het andere vertrek.

Voorkom met weringsmaatregelen dat muizen binnen kunnen komen en maak alle kieren dicht. Als ze al binnen kunnen komen, zorg je hiermee dat ze zich niet gelijk door heel het gebouw kunnen begeven.

Gebruik voor het dichten van openingen goede, professionele middelen die ervoor zorgen dat de weringsmaatregelen die je neemt duurzaam zijn. Je heb er dan zo min mogelijk omkijken naar.

Bestrijd muizen in huis

Heb je last van muizen, zorg dan dat je het juiste gereedschap in huis haalt zodat je direct aan de slag kunt. Dit kan met een muizenval, maar ook op een revolutionaire manier door middel van Elektronische Units.

Het is hoe dan ook raadzaam om preventief een Plug In unit te plaatsen. Hiermee creëer je een ondraaglijke omgeven voor muizen en voorkom je dat ze zich opnieuw gaan nestelen. Je kunt nu gerust dieren in huis nemen omdat je na het nemen van deze maatregelen bewuster omgaat met alle facetten die daarbij komen kijken. Er zal geen muizenplaag in huis meer ontstaan.

Blijf je overlast houden van muizen in huis? Raadpleeg een professional

Het kan gebeuren dat je maar niet van de muizenplaag in huis af komt. Raadpleeg een professional en neem direct contact op.

Onze meest verkochte artikelen tegen muizen

PestiNext lokaasdepot muizen met klapval

Muizenval met lokaasdepot

4,9739,99

PestiNext lokaas voor muizen en ratten (6)

PestiNext muizen-ratten lokmiddel

6,95

Pest Free professionele muizenklem

Professionele muizenklem – muizenval

1,8515,50

anti muizen en rattenspray

Anti Muizen en Ratten spray

13,96

PestiNext - RVS wering gaas

Muizengaas – Rattengaas – wering gaas – 5 cm – per meter

7,6742,99

Snel informatie vinden over een soort ongedierte?