Grijze_muis_met_kaas
Grijze_muis_met_kaas

Muizen in spouwmuur?
Dit werkt snel en is veilig

Muizen in je spouwmuur, een echt probleem. Ze zijn onbereikbaar, maken dingen stuk en je wilt zo snel mogelijk van ze af. Maar hoe? Lees verder en ontdek wat je doet tegen muizen die in je spouwmuur zitten.

Hoe komen muizen in de spouwmuur?

Muizen kunnen door gaatjes van een halve centimeter klimmen. Zo zie je dat er niet veel voor nodig is om muizen in huis te krijgen. Een spouwmuur is beschermend en ze kunnen er in alle rust nestelen, waardoor het een plek is die je flink wat overlast kan bezorgen wanneer muizen er in huizen.

Ze komen niet alleen via gaten in de muur binnen. Kruipruimtes, kelders en zolders staan in verbinding met elkaar door middel van de spouwmuur, waardoor ze via die ruimtes makkelijk in de muur kunnen komen.

Muizen in de muur heeft hoofdzakelijk te maken met het feit dat er een veilige nestelplaats wordt geboden met een bron van voedsel in de buurt. Muizen kunnen immers niet zonder voedsel en ze zoeken altijd een veilige plaats om te nestelen. Een spouwmuur is daarvoor een ideale plaats.

Een bron van voedsel kan ook een volière bij de buren zijn, of bijvoorbeeld een konijn in de tuin waar voedsel wordt gemorst. Kijk daarom altijd kritisch of er ergens iets voor ze te halen valt en haal die mogelijkheid weg.

Kunnen muizen in de spouwmuur schade veroorzaken?

Vele kleintjes maken een grote, zo ook bij muizen. Ze kunnen meer schade aanrichten dan je zou denken. Ze knagen aan het isolatiemateriaal en ze hebben met de spouwmuur een prima gang naar alle andere ruimtes in je huis.

Zie je een muis of vind je muizenkeutels? Onderneem direct actie en start met muizen bestrijden. De gevolgen kunnen desastreus zijn in de vorm van ziektes voor mens en (huis)dier of vernieling van muren en andere plekken in je huis. Om nog maar te zwijgen van de stank die hun urine en uitwerpselen afgeven.

Let op! Muizenpoep is gevaarlijk

Uitwerpselen van muizen opruimen is geen fijn klusje. Er wordt vaak niet goed bij stilgestaan dat het opruimen van muizenpoep riskant kan zijn voor je gezondheid. De uitwerpselen bevatten ziekteverwekkende bacteriën en virussen, waarvan je behoorlijk ziek kunt worden.

Stappenplan muizen bestrijden in spouw

Heb je last van muizen in je spouwmuur dan is het raadzaam om voor een duurzame oplossing te kiezen. Kies je niet voor een duurzame oplossing dan zal het probleem zich in de praktijk blijven herhalen. Muizen bestrijden in je spouw kan geheel zonder gebruik van giftige bestrijdingsmiddelen.

Je krijgt hier een compleet stappenplan:

Vraag of je buren ook last van muizen hebben. Woon je in een rij of een appartementencomplex, vraag het dan bij iedereen als dat kan. Vraag of ze gezamenlijk met jou de overlast van muizen aan willen pakken. Het is immer ook hun belang.

Haal bronnen van voedsel weg. Dit is in ieders belang. Niemand wil immers muizen in de muur en de kans op ratten is potentieel aanwezig.

Muizen kunnen niet leven in een omgeving waar ze constant stress ervaren. De technologie van PestiNext zorgt ervoor dat er een omgeving ontstaat waar muizen zich niet prettig voelen.

Na enkele dagen te zijn beïnvloed door dit systeem beginnen ze last te krijgen van stress. Gezien het feit dat ze geen andere plaats kunnen vinden waar ze rust krijgen, zullen muizen uiteindelijk je woning verlaten. Des te meer vrijheid je de muizen ontneemt, des te sneller zullen ze weg zijn.

PestiNext units zijn de beste oplossing voor de lange termijn. Duurzaam, milieuvriendelijk, 100% veilig voor mens en huisdier.

Het grootste voordeel? Geen rottende muizenkarkassen in huis.

Maak doorgangen in huis zoveel mogelijk dicht. Kijk goed in de meterkast naar elektra en andere doorvoeren, onder de keukenkastjes en bij verwarmingsbuizen.

Maak na 2 á 3 weken de openingen in de buitenmuur dicht. Hierbij is het erg belangrijk dat buren en medebewoners ook meedoen. Rvs wering gaas of muizengaas is hiervoor een ideaal middel.

Als optie kun je eventueel muizenvallen plaatsen. Let daarbij op dat je ze zo zet dat kinderen en huisdieren er niet in kunnen komen.

Buren willen niet meedoen met muizen bestrijden in de spouw

Wanneer buren niet mee willen doen, dan is het voor jou toch belangrijk om het stappenplan zoveel en zo goed mogelijk uit te voeren.

Muizen zoeken de gemakkelijkste weg om aan voedsel te komen en ze verblijven niet graag in gebieden waar ze zich niet vrij kunnen bewegen. Het nemen van weringsmaatregelen in je huis is daarom een belangrijke stap. Als je daarnaast een omgeving creëert die ondraaglijk is voor muizen, dan zullen ze in jouw spouwmuur en huis weg blijven.

Muizen houden niet van stress. En stress is nu precies wat Pest Free veroorzaakt. De unit wordt aangesloten op het stopcontact en brengt het elektromagnetisch veld uit balans. Compleet onschadelijk voor mens en huisdier, maar insecten en ander ongedierte kunnen er niet tegen. De stress die het veroorzaakt, zorgt ervoor dat ze binnen de kortste keren het gebied verlaten.

Neem bij een muizenplaag contact op met een professional

Een muizenplaag krijg je niet zomaar onder controle. Zelfs wanneer je alle stappen doorloopt, kan het nog weleens mislukken.

Vraag gerust advies aan een ervaren professional.

Onze meest verkochte artikelen tegen muizen

PestiNext lokaasdepot muizen met klapval

Muizenval met lokaasdepot

4,9739,99

PestiNext lokaas voor muizen en ratten (6)

PestiNext muizen-ratten lokmiddel

6,95

Pest Free professionele muizenklem

Professionele muizenklem – muizenval

1,8515,50

anti muizen en rattenspray

Anti Muizen en Ratten spray

13,96

PestiNext - RVS wering gaas

Muizengaas – Rattengaas – wering gaas – 5 cm – per meter

7,6742,99

Snel informatie vinden over een soort ongedierte?