Grijze_muis_met_kaas
Grijze_muis_met_kaas

Muizen op zolder?
Dit werkt snel en is veilig

Wil je iets doen tegen de muizen in huis? Onderzoek eerst de oorzaak, de grootte van de plaag en ontdek vervolgens de beste (natuurlijke en milieuvriendelijke) bestrijdingsmiddelen.

Wij helpen je stap voor stap.

Hoe komen muizen op zolder?

Muizen zijn goede klimmers en voor je het weet zitten ze op je zolder. De meest logische manier is dat ze vanaf beneden je trap op klimmen, maar wat dacht je van een klimop langs je huis? Zitten er muizen in de tuin, dan zitten ze in no-time in je huis.

Tegenwoordig hebben zo ongeveer alle huizen een spouwmuur. Een gaatje van een halve centimeter is groot genoeg waardoor een muis in de spouwmuur kan klimmen en in een mum van tijd je zolder heeft gevonden.

Wanneer muizen op een zolder nestelen, komt dit vaak doordat er veel spullen staan die hen een beschut gevoel geven. Ook moet er een bron van eten in de buurt zijn, zoals een keuken of een voorraadkast. Heb je eenmaal muizen in huis, dan heb je een flink probleem. Voor je het weet heb je een muizenplaag.

Kunnen muizen op zolder schade veroorzaken?

Muizen kunnen enorme schade aanrichten. Omdat hun tanden blijven groeien, moeten ze altijd ergens op knagen. Knagen ze op stroomkabels die op je zolder liggen, dan loop je kans op kortsluiting die zelfs brand kan veroorzaken.

Het geknaag kan in principe alles aantasten, geen prettige gedachte. Wat dacht je van de muurisolatie in je spouwmuur? Wanneer dit weg is, is je isolatie slechter en zul je meer moeten stoken.

Zo zijn er tal van manieren waarop schade veroorzaakt kan worden door muizen. Naast materiële schade, kunnen ze door hun urine en muizenkeutels je gezondheid flink in gevaar brengen.

Voorkom muizen op zolder in 4 stappen

Doorloop de 4 stappen en voorkom eenvoudig dat muizen kans hebben zich te nestelen op jouw zolder.

Opruimen en schoonmaken zijn simpele en eenvoudige handelingen die effectief zijn om overlast van muizen te voorkomen. Muizenbeheersing begint met het voorkomen van nestelplaatsen want dat zijn tenslotte de plaatsen waar de voortplanting plaatsvindt. Ook op zolders.

Muizen communiceren en trekken elkaar aan middels geur van hun urine en uitwerpselen. Het is daarom belangrijk om die geursporen te wissen. Dit doe je door op te ruimen en schoon te maken.

Vergeet niet dat ook hier samenwerking met buren van doorslaggevend belang is wanneer de plaag zich in een groter gebied voordoet dan je eigen terrein. Vraag hen dezelfde handelingen uit te voeren als jijzelf.

Vaak vind je ingangen van muizennesten bij huizen en in bebossingen. Houd beplanting kort en overzichtelijk zodat je kunt zien of er holen gemaakt zijn. Neem de moeite om langere takken van gewassen even omhoog te tillen om goed te kunnen zien wat er gaande is.

Wees bedacht met een klimop tegen je buitenmuur. Dit geeft muizen de kans om op eenvoudige wijze naar boven en naar binnen te komen.

Houd dichte begroeiing van je buitenmuur vandaan en zo kort mogelijk. Voorkom dat ze de kans krijgen zich ongemerkt onder je planten te nestelen, of erger: onder je fundering door te laten kruipen. Maak holen die je ziet in je tuin dicht of sluit ze af.

Muizen zijn alleseters en dus zijn de meeste soorten voedsel aantrekkelijk. Muizen eten ongeveer vijf gram voedsel per dag. Wanneer je ze dit ontneemt, zullen ze wegtrekken en ergens anders een betere plek zoeken waar meer eten te vinden is.

Zorg dat ze niet bij je vuilnis kunnen en gooi vuilniszakken dus direct in een kliko of container. Sluit bakken waar eten in zit voor andere dieren ’s nachts af en laat diervoeders niet open en bloot staan. Strooi geen brood voor vogels en eendjes in de buurt en gooi geen etensresten in je tuin of op straat.

Met het nemen van weringsmaatregelen ontzeg je muizen de toegang tot je pand. Weringsmaatregelen zijn van cruciaal belang bij muizenbeheersing. Deze knaagdiertjes zijn in staat om door zich snel je huis in te knagen.

Moeten muizen heel erg veel moeite doen om bij je binnen te komen en is er niets te halen, dan laten ze jouw huis of appartementencomplex links liggen, en dat is nou precies wat je wilt.

Kijk tijdens de inventarisatie en inspectie die je doet heel goed naar openingen zoals scheuren, doorvoeren en beluchting in de buitenmuur. Let binnen vooral op doorgangen van het ene naar het andere vertrek.

Voorkom met weringsmaatregelen dat muizen binnen kunnen komen en maak alle kieren dicht. Als ze al binnen kunnen komen, zorg je hiermee dat ze zich niet gelijk door heel het gebouw kunnen begeven.

Gebruik voor het dichten van openingen goede, professionele middelen die ervoor zorgen dat de weringsmaatregelen die je neemt duurzaam zijn. Je heb er dan zo min mogelijk omkijken naar.

Hoe bestrijd je muizen op zolder?

Er zijn meerdere manieren voor muizen bestrijden. Met elektro-units creëer je een stressvolle omgeving voor de beestjes, muizenvallen zijn bedoeld om de muizen te vangen en dan hebben we ook nog het lokaasdepot.

Onthoud dat dit manieren zijn om muizen in huis te bestrijden. Het probleem zal bij de wortel moeten worden aangepakt, wil je zorgen dat ze je nooit meer lastigvallen. Het uitroeien van een nest is moeilijker dan je denkt. Je hebt in dat geval meestal een professional nodig.

Blijf je overlast houden van muizen in huis? Raadpleeg een professional

Een muizenplaag krijg je niet zomaar onder controle. Zelfs wanneer je alle stappen doorloopt, kan het nog weleens mislukken.

Vraag gerust advies aan een ervaren professional.

Onze meest verkochte artikelen tegen muizen

PestiNext lokaasdepot muizen met klapval

Muizenval met lokaasdepot

4,9739,99

PestiNext lokaas voor muizen en ratten (6)

PestiNext muizen-ratten lokmiddel

6,95

Pest Free professionele muizenklem

Professionele muizenklem – muizenval

1,8515,50

anti muizen en rattenspray

Anti Muizen en Ratten spray

13,96

PestiNext - RVS wering gaas

Muizengaas – Rattengaas – wering gaas – 5 cm – per meter

7,6742,99

Snel informatie vinden over een soort ongedierte?