Grijze_muis_met_kaas
Grijze_muis_met_kaas

Over muizen verjagen

Muizen verjagen met theezakjes, geluid, uien of geur?

Heb je muizen in huis en wil je liever niet aan de slag met muizenvallen? Voor het verjagen van muizen worden er allerlei tips gegeven, maar welke manier van verjagen werkt nu echt?

Wij geven je alle manieren op rij, met enkele slimme tips om muizen effectief te verjagen.

Je kunt alles proberen, maar je kunt ook kiezen voor gemak en onze garantie. Zo weet je zeker dat het werkt en dat je binnen enkele dagen van je muizenprobleem af bent.

Lees verder of ontdek de revolutionaire werking van PestiNext producten.

Verjaag muizen op tijd voordat je gezondheid wordt geschaad

Onderschat nooit het belang van direct actie ondernemen wanneer je een muis in huis hebt. Zeker niet wanneer je uitwerpselen vindt.

Muizenkeutels opruimen is geen fijn klusje. Er wordt vaak niet goed bij stilgestaan dat het opruimen ervan riskant kan zijn voor je gezondheid. De uitwerpselen bevatten ziekteverwekkende bacteriën en virussen, waarvan je behoorlijk ziek kunt worden.

De ziektes die muizen via hun uitwerpselen verspreiden, zijn o.a.:

  • Hantavirus
  • Salmonella
  • Leptospirose
  • Rattenbeetziekte

Vanwege de kans op besmetting met één van deze ziektes is er een aantal belangrijke dingen waarmee je rekening dient te houden bij het opruimen ervan. Lees meer hierover op de pagina over muizenkeutels. Je profiteert daar tevens van een complete werkbeschrijving voor het opruimen van muizenkeutels zodat je gezondheid geen gevaar loopt.

Ben je je bewust van de ernst wanneer je muizenoverlast hebt, dan is het tijd om direct iets te doen. Ga je muizen bestrijden of muizen vangen? Lees hier alles over het vangen en doe er je voordeel mee.

Muizen verjagen met theezakjes

Muizen hebben een sterk reukorgaan. Ze zijn geen fan van de geur van thee. Zowel van gewone, zwarte thee als van muntthee. Wil je ze hiermee op afstand houden, leg een aantal gebruikte zakjes op de plek waar ze langslopen of op de plek waar je denkt dat ze binnenkomen.

Omdat ze niet van munt houden, is dit een andere optie. Munttakjes, een muntplantje, munttheezakjes, het werkt in principe allemaal. Maar er zijn meer geuren waar ze niet van houden.

Muizen verjagen met uien

De geur van uien is geen favoriet bij muizen. Dit geldt net zo goed voor knoflook, kruidnagel, pepermunt, kamille, lavendel en chilipeper. Het is bewezen dat het redelijk werkt, alleen is de radius natuurlijk niet zeer breed, waardoor je er veel van zult moeten strooien.

Nadeel is dat het niet de meest effectieve manier van muizen bestrijden is en dat je bijvoorbeeld overal knoflook hebt liggen, wat misschien niet de lekkerste geur in huis is. Andere optie: geluid.

Muizen verjagen met geluid

Je ziet steeds vaker producten die muizen verjagen met geluid, wat in de praktijk heel goed mogelijk is. Zeker als het gaat om lege en open ruimtes. Maar in ruimtes waar spullen staan werkt muizen verjagen met geluid niet optimaal.

Muizen verjagen met ultrasoon geluid werkt goed wanneer het zich binnen het gehoorveld van ongedierte, zoals muizen en ratten, begeeft. Het geluid zorgt voor een stressgevoel bij dieren, waardoor ze snel weg willen uit het bereik van het geluidssignaal.

Boven plafonds, achter muren en in geïsoleerde wanden dringt het ultrasoon geluid niet goed genoeg door op het ongedierte en zal daardoor niet effectief zijn.

Heb je muizen boven je plafond van je slaapkamer? Dan heeft een ultrasoon apparaat in je slaapkamer geen nut, want de ultrasone geluidsgolven zijn boven het plafond niet meer effectief, en bovendien kunnen ze bij jezelf hoofdpijn of andere klachten veroorzaken.

Muizen verjagen met ultrasoon geluid werkt alleen goed in open ruimtes zonder obstakels. Een ander nadeel van deze manier van verjagen is dat andere dieren, dus ook jouw hond, kat of ander huisdier, last kan hebben van dit geluid.

Muizen verjagen met ‘magie’!?

Liever niet met geur of geluid aan de slag? Dan is er gelukkig een nog betere oplossing. Geurvrij, geluidsvrij, milieuvriendelijk, plug and play, diervriendelijk, en ga zo maar door.

Iedere ruimte in huis en ieder gebied in de natuur heeft een bepaald elektromagnetisch veld. Elektronische units brengen het elektromagnetische veld een heel klein beetje uit balans, wat door knaagdieren als stress veroorzakend wordt gevoeld. Gevolg: ze gaan weg en blijven weg zolang die disbalans er is.

Meer informatie of hulp nodig bij het verjagen?

Wil je meer weten over muizen verjagen of heb je last van een muizenplaag die je niet onder controle krijgt? Aarzel niet en neem direct contact op met een professionele muizenbestrijder.

Onze meest verkochte artikelen tegen muizen

PestiNext lokaasdepot muizen met klapval

Muizenval met lokaasdepot

4,9739,99

PestiNext lokaas voor muizen en ratten (6)

PestiNext muizen-ratten lokmiddel

6,95

Pest Free professionele muizenklem

Professionele muizenklem – muizenval

1,8515,50

anti muizen en rattenspray

Anti Muizen en Ratten spray

13,96

PestiNext - RVS wering gaas

Muizengaas – Rattengaas – wering gaas – 5 cm – per meter

7,6742,99

Snel informatie vinden over een soort ongedierte?