Grijze_muis_met_kaas
Grijze_muis_met_kaas

Muizenlijm gebruiken? Dit werkt sneller EN beter

Muizenlijm gebruiken lijkt effectief, maar naast dat dit verboden is, is het een manier van muizen bestrijden die zeer dieronvriendelijk en slechts beperkt effectief is. Daarnaast staan er hoge boetes op het gebruik van deze lijmvallen of lijmplanken.

Wil je liever snel van je muizenprobleem af en een manier gebruiken die werkt en legaal is? Kies voor Pest Free en profiteer van de werkingsgarantie: geen dode dieren die in huis liggen te rotten, geen stank, geen gevaar voor je eigen gezondheid of die van je huisdieren door muizengif, gewoon een 100% veilige en diervriendelijke manier van muizen verjagen.

Lees verder en ontdek waarom je muizenlijm en lijmplanken en -vallen niet moet gebruiken en waarom Pest Free je wél op de juiste manier van je muizenprobleem af helpt.

Wat is muizenlijm?

Muizenlijm is een kleefachtige substantie met een zeer goed hechtende eigenschap. Het bestaat uit minerale oliën, harsen en synthetisch rubber. Soms wordt de lijm behandeld met aromatische stoffen om het aantrekkelijk te maken voor ratten en muizen.

Muizen vangen met muizenlijm

Muizenlijm kun je in een tube kopen. Je spuit de lijm op een kartonnen of plastic plaatje en legt het neer met een lokmiddel er op. Muizen of ratten die er op lopen plakken vast en zitten levend vastgelijmd aan de val die je hebt gezet. Ze sterven vervolgens een langzame, pijnlijke dood.

Het gebruik van muizen lijmplanken is verboden bij wet.

Muizen en ratten vangen met lijmplanken en lijmvallen is bij wet verboden omdat het dierenmishandeling is. In uitzonderingen kan een ontheffing worden aangevraagd bij de NVWA. Er wordt daarmee terecht streng toezicht gehouden op het proces.

Heel eerlijk gezegd kan het soms een goed hulpmiddel zijn voor bepaalde situaties, maar als ze gebruikt mogen worden, mag je de beestjes niet onnodig laten lijden. Zitten muizen of ratten gevangen op een lijmplaat dan dien je ze ook direct te doden. Dit vindt niet iedereen een leuke job om te doen.

Muizen en ratten sterven een zeer pijnlijke en stressvolle dood als ze op een lijmplaat komen vast te zitten. Soms bijten ze van schrik en angst hun eigen poten door en het bloed komt uit hun oren en mond. Al met al een verschrikkelijk beeld om te zien en te horen. Ethisch gezien is het gebruik van lijmplaten een omstreden methodiek voor vangen van ratten en muizen.

Zijn lijmplaten veilig en hygiënisch?

Lijmplaten worden verkocht als zijnde veilig evenals muizenlijm. Muizen en ratten zijn dragers van ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Vaak verliezen ze bloed en speeksel als ze op de plaat met muizenlijm zijn gelopen, maar ze verliezen ook urine en uitwerpselen. Bloed, speeksel, urine en uitwerpselen zijn juist de dingen waarin de ziekteverwekkende bacteriën en virussen aanwezig zijn.

Als je met lijmplaten werkt, zorg er dan wel voor dat je beschermende kleding draagt en een masker. Het gevaar op besmetting met het Hantavirus is potentieel aanwezig als je niet de nodige beschermende kleding draagt.

Een ander risico van lijmplaten is dat ze niet regelmatig worden opgeruimd of ze worden vergeten. Sterven er dieren op de plank en worden ze niet opgeruimd, dan veroorzaakt dit stankoverlast en extreem veel vliegen. Er hing echt een zeer onaangename geur.

Na een goed inspectie bleken er nog overvolle lijmplaten te liggen. Deze situatie was zeer onhygiënisch en ook daar bleek het geen oplossing te zijn voor de lange duur.

Muizenlijm gevaarlijk voor andere dieren

Muizen of ratten vangen met muizenlijm en lijmplanken is ook een risico voor andere dieren. Maar al te vaak belanden vogels, katten of honden op een lijmplaat, soms met dodelijke afloop. Voor grotere dieren is het geen probleem, die slepen de lijmplank wel meer naar huis, maar voor vogels, jonge katjes of honden zijn de gevolgen desastreus.

De diervriendelijke val voor ratten en muizen in huis

PestiNext helpt u met een diervriendelijke oplossing tegen ratten en muizen in huis. Natuurlijk kunnen wij ook bedrijven helpen, maar dat vergt een andere aanpak. Onze manier van werken is diervriendelijk en gebaseerd op het creëren van een ondraaglijke omgeving voor ratten en muizen. Dit doen wij middels ons elektronische ongediertepreventie systeem.

Producten tegen muizen

anti muizen en rattenspray

Anti Muizen en Ratten spray

13,96

PestiNext lokaasdepot muizen met klapval

Muizenval met lokaasdepot

4,9739,99

Pest Free professionele muizenklem

Professionele muizenklem – muizenval

1,8515,50

PestiNext lokaas voor muizen en ratten (6)

PestiNext muizen-ratten lokmiddel

6,95