Grijze_muis_met_kaas
Grijze_muis_met_kaas

Over muizenvallen

Een muizenval kopen? Lees eerst deze tips

Met alleen een muizenval kopen ben je nog niet van je muizenprobleem af. Ja, je kunt muizen bestrijden met een muizenval, maar dit is slechts een klein onderdeel van de complete methode.

Wil je echt van je muizen af, ontdek dan op deze pagina de werking van muizenvallen, wat het beste lokmiddel is op welke manier je de muizenvallen plaatst om verzekerd van succes te zijn.

Wat eten muizen?

Muizen zijn alleseters, maar ze hebben wel hun voorkeur voor bepaalde soorten voedsel. Ze eten ongeveer 20 keer per dag en totaal drie tot vijf gram voedsel.

Eten waar muizen een duidelijke voorkeur voor hebben bestaat uit:

 • Granen noten en peulvruchten;
 • Vetrijke spijzen zoals kaas;
 • Vet, boter & spek;
 • Voedsel met een hoog suikergehalte zoals snoepgoed;
 • Vette zaden & zonnebloempitten.

Muizen eten ook fruit en groente, zoals;

 • Bananen;
 • Perziken;
 • Meloen;
 • Appels;
 • Bessen;
 • Citrusvruchten;
 • Wortels.

Zeker weten dat het lokmiddel werkt?

Wil je zeker weten dat je lokaas werkt? Gebruik dan dit speciale lokmiddel op basis van pindakaas, het is onweerstaanbaar voor muizen en ratten.

Je weet nu welk eten je het beste op je muizenval kunt plaatsen. Naast het bepalen van het lokmiddel, dien je de muizenvallen op de juiste manier te zetten. Zet je een muizenval verkeerd, dan weet je zeker dat je nooit van de muizenoverlast afkomt.

Een muizenval zetten – de enige manier voor verzekerd succes

Een muizenval zetten heeft enkel zin wanneer je weet wat de looproute is. Muizen hebben de gewoonte om in principe altijd langs wanden en muren te lopen. Enerzijds geeft ze dat bescherming en anderzijds navigeren ze langs de muur.

Muizen zien niet zo heel goed en gebruiken de wand om hun weg te vinden. Van nature zijn muizen erg nieuwsgierig en struinen alle ruimten af waar ze toegang tot hebben. Muizen waarvan men in huis het meest last heeft zijn huismuizen, maar ook steeds meer bosmuizen.

Sporen van muizen zijn gemakkelijk te herkennen. Looppaden, ingangen en doorgangen zijn daardoor eenvoudig op te sporen. Op die plaatsen zit vaak buiksmeer. Buiksmeer is een donkere, vettige afzetting die muizen achterlaten op plaatsen waar ze vaak komen. Het zit onder hun buik en blijft achter door het schaven over de oppervlaktes.

Muizen laten overal hun poep en urine achter. Allemaal aanwijzingen dat je muizen in huis hebt. De sporen geven aan waar de muizen zich verplaatsen en waar ze zich in de buurt schuil houden. Wist je dat één muis 60 tot 80 keuteltjes per dag achterlaat?

Je weet nu dat muizen de gewoonte hebben om langs muren en wanden te lopen. Je weet nu ook dat ze sporen zoals buiksmeer, poep en urine achter laten. Muizenvallen plaats je op alle plekken waar ze hun sporen hebben achter gelaten. Dat zijn de paden waarover ze zich verplaatsen en daar is de vangkans het grootst.

Zorg dat kleine kinderen en huisdieren niet bij de muizenval kunnen komen of zet de valletjes in een plastic bak die afsluitbaar is.

Op welke manier plaats je muizenvallen?

Om een muizenval zo effectief mogelijk te maken, plaatst je ze op een specifieke manier tegen de wand aan;

Een muizenval kan het beste geplaatst worden langs een muur of wand. Plaats je de val langs een muur of wand, zorg er dan voor dat de val zo geplaatst is dat de val dichtklapt naar de wand of muur toe.

Om meer succes te hebben bij het verjagen van de muizen kun je het beste meerdere muizenvallen plaatsen. Plaats in ieder geval meerdere vallen op doorgangen en looppaden.

Er zijn verschillende etenswaren geschikt als lokaas op de muizenval. Het meest bekend is een blokje kaas, maar pindakaas of een spekblokje is ook effectief. Het voordeel van pindakaas is dat het langere tijd goed blijft, waar kaas en spek na enige tijd gaan schimmelen.

Als je eenmaal de muizenvallen geplaatst hebt, controleer dan elke dag of je al een muis hebt gevangen. Heb je na enkele dagen nog steeds geen muis gevangen, probeer dan een andere plaats voor de muizenval.

Plaats de muizenvallen op plekken waar kinderen of huisdieren niet bij kunnen. Gebruik eventueel een doosje, die je over de val plaatst, om kinderen en huisdieren te beschermen.

hoe-plaats-je-een-muizenval

Een diervriendelijk alternatief voor de muizenval

Muizen vangen

Wil je een muizenval die diervriendelijk is en de muis niet doodt, maar alleen vangt? Kies dan voor een muisvriendelijke muizenval. Met deze muizenval kun je de muis vangen en weer terugzetten in de natuur.

Een kooitje waarmee je muizen levend vangt, heet een diervriendelijke muizenval. Deze zijn in de praktijk niet altijd even muisvriendelijk. De muisvriendelijkheid is afhankelijk van de tijd die jij erin steekt. Wil je op deze manier muizen vangen dan dien je ook regelmatig te controleren of er een muis gevangen is.

Heb je een muis gevangen, dan dien je deze snel weer vrij te laten, anders overleeft hij of zij het niet. Muizen kunnen dood gaan als ze gestrest zijn en dat worden ze als ze te lang opgesloten zitten in een muisvriendelijke val.

Let op waar je ze vrijlaat en vraag je af of ze het daar wel overleven. Kortom, als je muizen levend en muisvriendelijk wilt vangen dan vergt dat tijd en extra inspanning waar je van te voren rekening mee dient te houden. Wil je muisvriendelijk muizen vangen maak dan van te voren een plan wat je gaat doen met de gevangen muizen.

Elektrisch verjagen

Een ander alternatief voor de muizenval is de ‘muizenval’ op basis van elektrische straling. Dit alternatief op de muizenval is een diervriendelijke verjager. Je plaatst gemakkelijk de unit in een stopcontact en vanaf dat moment zal er geen muis meer zijn die je huis betreedt.

Gebruik een elektronische unit en zorg dat muizen wel blijven. Door verstoring te veroorzaken in het elektromagnetische veld in je huis zorgt deze unit er voor dat je nooit meer muizen in huis krijgt. De verstoring veroorzaakt stress bij allerlei soorten ongedierte waardoor ze de benen nemen en niet meer terugkomen.

Stop de unit in het stopcontact, wacht enkele dagen en je profiteert van een wel hele slimme manier van muizen bestrijden.

De beste muizenvallen die je (vandaag de dag) kunt kopen

Je kunt talloze verschillende muizenvallen kopen. Belangrijk bij het kiezen van de muizenval is de kracht van de klem. Wil je de muis niet onnodig laten lijden en zeker weten dat je muizenval werkt?

Kies voor de beste muizenval, een muizenval die zelfs door professionele ongediertebestrijders wordt gebruikt.

Zelf eenvoudig en goedkoop muizen weren met vallen in 5 stappen

Je kunt eenvoudig muizen vangen zoals professionals het in de praktijk doen. Je hebt niet per se een ongediertebestrijder nodig om muizen te vangen.

Muizen vangen is geen hogere wiskunde en simpel zelf te doen. Door professionele hulpmiddelen op de juiste wijze in te zetten, kun je zelf overlast van muizen voorkomen en beheersbaar houden. Het belangrijkste is en blijft dat ze je huis niet binnenkomen.

Schaf veilige muizen lokaasdepots inclusief klem aan.

Prepareer de muizenklem met lokaas, zo maak je hem aantrekkelijk voor muizen.

Zet de muizendepots op verschillende plaatsen in je tuin. Het beste is om iedere vijf meter één depot te plaatsen.

Controleer de vallen elke dag op vangst

Als er geen vangst is herplaats je de muizen lokaasdepots

Alle muizenvallen

PestiNext lokaasdepot muizen met klapval

Muizenval met lokaasdepot

4,9739,99

Pest Free professionele muizenklem

Professionele muizenklem – muizenval

1,8515,50