Alles-over-ratten-met-ongedierteexpert-tips
Alles-over-ratten-met-ongedierteexpert-tips

Over rattenvallen

Een rattenval kopen? Lees eerst deze tips

Last van ratten, rattenval plaatsen, klaar. Helaas, wat het maar zo makkelijk.

Ratten zijn bijna overal te vinden. Er komen steeds meer meldingen van mensen die een rat of meerdere ratten hebben gezien in hun woonwijk. Overlast van ratten buiten kan al erg vervelend zijn, laat staan dat je ze in huis krijgt. Ze zijn dan in staat om complete huishoudens op zijn kop te zetten.

Een goede rattenval biedt uitkomst wanneer het om enkele ratten gaat.

Ratten zijn beruchte en soms
moeilijk te vangen beesten

Overlast van ratten kan een ernstig probleem zijn. Het zijn dragers van ziekteverwekkende bacteriën en virussen. Ze tasten voedsel en werkplaatsen aan en laten overal hun uitwerpselen en urine achter. Het is belangrijk om direct actie te ondernemen wanneer je een rat signaleert zodat het niet uitmondt in een plaag.

Met alleen een rattenval kopen ben je nog niet van je rattenprobleem af. Ja, je kunt ratten bestrijden met een rattenval, maar dit is slechts een onderdeel van de complete methode.

De werking van de beste rattenvallen die je vandaag de dag kunt kopen

Er zijn verschillende soorten rattenvallen. De werking van iedere soort rattenval is anders. Hieronder vind je de uitleg van welke val op welke manier werkt.

GoodNature is gespecialiseerd in humane ongediertebestrijding. De val doodt ratten en muizen snel en direct, zonder gif en zonder dat ze onnodig hoeven te lijden.

De GoodNature E2 val lokt de knaagdieren met een speciale pasta die onweerstaanbaar is voor hun neuzen. Opnames die van de werking gemaakt zijn, wijzen uit dat ratten en muizen zelfs over dode soortgenoten heen kruipen om in de val te snoepen van de pasta.

De val werkt op samengeperst gas dat in een kleine, herbruikbare houder zit. De automatische val treedt in werking wanneer de schakelaar aan de binnenkant wordt aangeraakt. Het gaspatroon zorgt ervoor dat val automatisch verschillende malen opnieuw wordt ingesteld en tot 24 dieren per patroon kan doden.

De GoodNature muizen- en rattenval slaat op de schedel van de muis of rat met een glasvezelversterkte polymeerzuiger, waardoor het ongedierte direct wordt gedood. Dit is belangrijk omdat het ervoor zorgt dat andere muizen en ratten er niet van worden weerhouden om de val zelf te onderzoeken waardoor zij ook gedood worden.

De nieuwste versie van de klassieke rattenval. Eenvoudig in gebruik, hoewel deze val gevaarlijk blijft voor huisdieren en kinderen. Om het ongedierte te doden, klapt hij met een flinke vaart dicht en je wilt hier niet per ongeluk met je vingers tussenkomen.

Prima geschikt voor plekken waar geen dieren of mensen komen, maar waar de ratten wel langskruipen.

Deze compacte rattenkist inclusief klapval is vervaardigd van hoogwaardig polypropyleen. Ze hebben hoge weerstand tegen mechanische beschadiging en weersinvloeden.

De onderkant is extra dik voor extra bescherming tegen water. Er zit een gepatenteerd veiligheidsslot op zodat onbevoegden de rattenkist niet gemakkelijk open krijgen. De rattenkist heeft een slijtvast scharnier.

De klapval die erin zit, werkt hetzelfde als de eerder vermelde professionele rattenklem.

Wat eten ratten? Het beste lokmiddel

Ratten zijn niet kieskeurig wanneer het gaat om eten. Ze eten in principe alles, van diervoeders tot fruit dat van bomen valt. Bruine ratten houden van voedsel dat eiwitrijk is of een hoog suikergehalte heeft, terwijl zwarte ratten liever plantaardig voedsel eten zoals noten en fruit.

Om ze te lokken, zijn pindakaas en gedroogde vruchten zeer geschikt. Wil je de garantie op resultaat? Gebruik dan een ratten lokmiddel dat een mix is van pindakaas en andere ingrediënten die onweerstaanbaar zijn voor ratten.

Je weet nu welk eten je het beste op je rattenval kunt plaatsen. Naast het bepalen van het lokmiddel, dien je de rattenvallen op de juiste manier te zetten. Zet je een rattenval verkeerd, dan weet je zeker dat je nooit van de rattenplaag afkomt.

Een rattenval zetten, gegarandeerd succes

Ratten zijn slimme dieren, met name de zwarte rat heeft een goed stel hersens. Je vangt ze niet zomaar, ze zijn snel argwanend en bij de verkeerde aanpak, komen ze niet meer op je o zo aantrekkelijke lokaas af.

Wil je een rattenval zetten, lees dan verder over ratten vangen. Hier vind je alles wat je moet weten over hoe je de val zet, hoe je alles voorbereidt en waar je op moet letten.  

Een elektrische rattenval

Een ander alternatief voor de rattenval is de rattenverjager op basis van elektrische straling. Je plaatst de unit in een stopcontact en vanaf dat moment is er geen rat meer die je huis betreedt. Gebruik je de elektronische units dan zorg dat ratten wegblijven. Hebben de ratten zich genesteld in je huis, dan creëer je met deze verjager een stressvolle omgeving voor de beesten met als gevolg dat ze hun heil elders gaan zoeken.

Stop de unit in het stopcontact, wacht enkele dagen en je profiteert van een wel hele slimme manier van ratten bestrijden.

Een diervriendelijk alternatief voor de rattenval

Wil je een rattenval die diervriendelijk is en de rat niet doodt, maar alleen vangt? Kies dan voor een rat-vriendelijke val. Met deze rattenval kun je de ratten vangen en weer terugzetten in de natuur.

Eenvoudig in gebruik en zeer diervriendelijk. Het knaagdier wordt gevangen doordat hij op het lokaas afkomt en over de schakelaar loopt die de val laat dichtklappen. De rat zit gevangen en kan er niet meer uit.

Belangrijk is om dagelijks te checken of er een val is dichtgeslagen, omdat de dieren anders doodgaan van de honger of de stress, waarmee je je doel van diervriendelijke bestrijding voorbij schiet.

Heb je een rat gevangen, zet deze dan ver genoeg van de vangstplek uit, omdat ze anders snel de weg terug vinden en je er nog niks mee opschiet.

Zelf eenvoudig en goedkoop ratten vangen in je tuin in 5 stappen

Je kunt eenvoudig ratten vangen zoals professionals het in de praktijk doen. Je hebt niet per se een ongediertebestrijder nodig om ratten in je tuin te vangen. Gebruik daarvoor het stappenplan.

Schaf veilige lokaasdepots inclusief klem aan.

Prepareer de rattenklem zo dat deze heel aantrekkelijk is voor ratten. Je gebruikt hiervoor een speciaal ratten lokmiddel.

Zet de rattendepots op verschillende plaatsen in je tuin. Het beste is om iedere vijf meter één depot te plaatsen

Controleer de vallen elke dag op vangst.

Herplaats de ratten lokaasdepots als er geen vangst is of herplaatst de ratten juist terug in de natuur bij vangst. Let erop dat je de ratten niet te dichtbij in de natuur uitzet aangezien je dan kans maakt dat ze de weg terug vinden naar hun voormalige habitat.

Last van een rattenplaag? Schakel een professional in

Ratten besmetten voedsel en verspreiden ziekten en virussen. Ze zijn daarmee in staat om de kwaliteit van leven voor mensen te verminderen, oftewel gevaarlijk voor de volksgezondheid.

Ben je van mening dat de pakketten niet afdoende zijn om je probleem op te lossen?

Kun je wel wat hulp of advies gebruiken?

Alle rattenvallen

rattenvoerdoos-rattenkist - compleet-budget ongedierte bestrijden

PestiNext rattenkist / rattenvoerdoos compleet

14,96

GoodNature complete set

GoodNature automatische rattenval

129,00

PestiNext rattenkist - rattenvoerdoos met klapval

PestiNext rattenkist / rattenvoerdoos met klapval

9,98

PestiNext rattenval - rattenklem

PestiNext Professionele Rattenklem

3,25