Spinnen bestrijden het huis en buiten met azijn
Spinnen bestrijden het huis en buiten met azijn

Over spinnen

Spinnen bestrijden? Zo Kun je Het Gemakkelijk zelf

Zit je net lekker op de bank, kruipt er een spin over de muur. Veel mensen zijn bang voor spinnen, een angst die arachnofobie wordt genoemd en de meest voorkomende angst voor een bepaalde diersoort is.

Voor iedereen die er wel of geen last van heeft is er nu een middel om spinnen eenvoudig te verjagen. Lees verder en ontdek hoe je spinnen het makkelijkste en effectiefste bestrijdt.

Spinnen verjagen mag, doden niet

Wettelijk gezien is spinnen verdelgen verboden omdat het een beschermde diersoort is. Heb je last van spinnen, dan is verdelgen geen goede optie. Gelukkig is dat ook niet nodig omdat er nu een 100% biologisch en niet giftig afweermiddel is.

Spinnen zijn insecteneters en vangen vliegen, muggen en andere insecten waar wij als mens last van kunnen ervaren. Spinnen zijn dus erg nuttig en het is helemaal niet nodig om ze te doden ondanks dat je er last van kunt hebben of ze gewoon vies vindt.

Van de 700 spinnensoorten die in Nederland leven, vind je de kruisspin, de trilspin, gewone huisspin en veldtrechterspin het vaakst in je huis.

Spinnenwebben voorkomen

Door het nemen van weringsmaatregelen kun je spinnenwebben voorkomen. Weringsmaatregelen bestaan simpelweg uit het dichtmaken van openingen in je buitenmuur. Door openingen in je buitenmuur komen spinnen in je huis en kunnen ze binnen overlast veroorzaken. Hiervoor gebruik je rvs weringgaas.

Aan de buitenkant van je huis kun je spinnenwebben voorkomen door een omgeving te creëren waardoor spinnen geen punt meer vinden om hun spinnenweb aan vast te maken. Dit kun je simpelweg doen door een schoonmaakmiddel te gebruiken dat een laagje achterlaat waardoor de ondergrond zo glad wordt, dat aanhechten van een spinnenweb onmogelijk wordt.

Spinnenwebben voorkomen aan de buitenkant van je huis, voor de ramen van je showroom of voor de ramen van je etalage kun je heel eenvoudig zelf doen. Je haalt eerst de reeds aanwezige spinnenwebben weg met een ragebol.

Met een plamuurmesje kun je de spinnennesten afsteken. Zet zowel de spinnenwebben als de spinnennesten uit in een groenstrook of plantsoen. Spinnen zijn zeer nuttige beestjes en doden is niet nodig.

Spinnen bestrijden met azijn

Een bekend middel waar spinnen niet van houden, is azijn. Onthoud daarbij wel dat azijn geen prettige geur heeft. Wil je een spinnenplaag bestrijden, dan is de doordringende geur van azijn niet echt fijn in je huis. Gelukkig zijn er betere alternatieven zoals een handige antispinnenspray.

Spinnen bestrijden met antispinnenspray

Heb je de spinnenwebben en spinnennesten verwijderd, dan kun je met de PestiNext spinnen weg spray vervuilingen weghalen en daarna nogmaals met diezelfde spray inspuiten.

Insect Stop Pro is een antispinnenspray en laat een residu achter waardoor spinnen geen grip meer krijgen op de ondergrond, waardoor het maken van spinnenweb onmogelijk wordt. Een ander voordeel van Insect Stop Pro is dat het werkt tegen ander ongedierte zoals zilvervisjes, papiervisjes, wespen, vliegen, muggen, dazen en bedwantsen.

Last van spinnen of spinnenwebben? Zo kun je ze het beste bestrijden

Een chemisch bestrijdingsmiddel tegen spinnen is verboden voor het verdelgen van spinnen, omdat je ze officieel niet dood mag maken. Je kunt een aantal eenvoudige maatregelen treffen tegen spinnenoverlast. Houd je aan deze stappen en je verkleint de kans op spinnen.

Verwijder spinnenwebben regelmatig en zet de spinnen uit in een groenstrook of plantsoen

Muggen komen erop af en die staan weer op het menu van spinnen, dus gaan spinnen webben maken bij verlichting.

Maak openingen in je buitenmuur dicht zodat spinnen niet in je spouwmuur kunnen komen. Dit is niet alleen goed tegen spinnen, maar ook tegen bijvoorbeeld ratten en muizen .

Anti Spinnen Spray

Insecten laten uitwerpselen achter en spinnen maken spinnenwebben waardoor kozijnen, muren en ramen er vies uit komen te zien.

PestiNext anti spinnen spray is het reinigings- en conserveringsproduct om dit tegen te gaan. De spray wordt toegepast voor het reinigen en tijdelijk conserveren van vrijwel alle ondergronden die door seizoensgebonden biologische vervuiling aangetast worden.

Door de unieke conserverende en zelfreinigende eigenschappen beschermt de spray objecten zoals huizen en bedrijfsgebouwen tegen nieuwe aanhechting van verontreiniging. Het wordt met name toegepast op en in gebouwen, boten, caravans, campers en dakconstructies waar overlast is van spinnen of andere insecten.