Alles over wespen, van bestrijden tot voorkomen
Alles over wespen, van bestrijden tot voorkomen

Wespenvanger maken:

De werking van een slimme wespenvanger

Wespen kunnen je het leven flink zuur maken. Heb je last van wespen, dan is het nu tijd om er iets aan te doen. Ontdek de slimme wespenvanger en lees waarom deze beter is dan geïmproviseerde huis-, tuin- en keukenmiddelen.

Hoe kun je een wespenvanger zelf maken?

Je kunt met eigen middelen zelf een wespenvanger maken. Het is relatief eenvoudig om te doen en het is een goedkope oplossing. Onthoud dat een zelfgemaakte wespenvanger niet altijd zo effectief is als een professioneel exemplaar.

Voor het zelf maken van een wespenvanger heb je een plastic fles en een schaar nodig. Knip de bovenkant van de fles eraf. Doe vervolgens zoetigheid, zoals een bodempje siroop, in de fles. Doe het afgeknipte gedeelte omgekeerd op de fles, met de opening naar beneden gericht.

Met een wespenvanger trek je wespen aan, maar misschien zit je hier juist niet op te wachten en wil je de wespen juist zo ver mogelijk weghouden. Er zijn diverse middeltjes die je kunt aanschaffen voor het weghouden van wespen. Hiervoor gebruik je huismiddeltjes zoals citroen met kruidnagels op een schoteltje.

Het probleem van zelfgemaakte wespenvangers

Zelf een wespenvanger maken is de snelste en goedkoopste oplossing, maar heeft slechts een tijdelijk werking.

Een wespenvanger is gemaakt om wespen te lokken en vervolgens op te sluiten. Dit lokken gebeurt met een zoet en plakkerig goedje, iets wat je niet over jezelf, je kinderen of je nieuwe tuin tafel wilt krijgen. Een zelfgemaakte wespenvanger is daarom niet altijd even handig.

Wil je zeker weten dat je een wespenvanger hebt die werkt, wil je jezelf de tijd en moeite besparen? Kies voor de wespenvanger met slimme lok- en afsluittechniek.

De wespenvanger met slimme lok- en sluitmethode

Gebruik voor het beste resultaat een professionele wespenvanger.

Deze wespenval / wespenvanger is van stevig plastic gefabriceerd. Deze vanger is zeer eenvoudig in elkaar te zetten en met een touwtje op te hangen in de buurt waar je overlast van wespen ervaart.

In de maand augustus kunnen wespen niet meer voldoende voedsel uit hun nest halen en komen ze het op andere plekken zoeken. Dan is de wespentijd echt aangebroken en is deze wespenval onmisbaar.

Hang of zet de wespenvanger in de buurt, maar wel op enige afstand van je terras en je zult veel wespen wegvangen die geen kans meer hebben om je lastig te vallen.

Tips voor wespenvangers:
welk lokmiddel moet erin?

Als lokmiddel voor in de wespenval, blijkt anmaaklimonade op basis van kastanjes zeer goed te werken. Heb je dit niet in huis, dan is het gebruik van andere aanmaaklimonade een goed alternatief.

Zet een wespenvanger niet op je tuintafel wanneer je zelf aan die tafel zit. De wespen vliegen dan alsnog om je oren. Plaats de vanger(s) op plekken waar de wespen niet te dicht bij je in de buurt komen.

Wespen voorkomen

De wespen waar je het meest last van zult ondervinden, zijn diegene die in de maand augustus niet meer voldoende voedsel uit hun nest kunnen halen. Vanaf dit moment komen ze het bij jou in de buurt zoeken.

Helaas kunnen we dit gedrag niet voorkomen, maar je kunt wel voorkomen dat ze in je buurt komen. Zie hiervoor de tips hier beneden.

De beste manier om wespen te bestrijden is echter het een professionele wespenvanger.

 

Tips om je terras wespvrij te krijgen

Wespen kunnen niet goed tegen sterke geuren. Om wespen op afstand te houden kun je ervoor kiezen:

  • Een bakje met citroen en warm water waar kruidnagel inzit op tafel te zetten;
  • Gesnipperde uitjes in een bakje op tafel te plaatsen;
  • Wierrook op het terras te gebruiken;
  • Tafels schoon te maken met azijn.

Oude rommel opruimen is een belangrijk onderdeel van ongediertepreventie. Wanneer je geen vuile borden, kopjes en bestek op tafel laat liggen, hebben wespen minder reden om je aan tafel te komen treiteren. 

Zorg er daarnaast voor dat afvalbakken goed afgesloten zijn en maak deze regelmatig leeg.

Door het plaatsen van een nep wespennest in de buurt van je terras, heb je kans dat ander "vreemde" wespen uit de buurt blijven.

Mocht deze oplossing niet baten, kun je er altijd voor kiezen wespenvallen op kleine afstand van het terras te plaatsen.

Last van een wespenplaag? Raadpleeg een professional

Probeer nooit zelf een wespennest weg te halen. Raadpleeg altijd een professional zodat je zeker weet dat het hele nest veilig en zorgvuldig wordt weggehaald.

Heb je er vragen over of kun je wel wat advies/hulp gebruiken?

Aarzel niet.

Alle producten tegen wespen

Wespen totaalpakket

Totaalpakket tegen wespen

33,54

Insective wespenval

Insective wespenval

8,78

Snel informatie vinden over een soort ongedierte?